Betonnen aanrechtbladen | Keukensnodig.nl

Betonnen aanrechtbladen hebben een robuust uiterlijk. Ze zijn momenteel erg populair en dat is niet heel gek, want de tijdloze en massieve uitstraling past vrijwel in ieder interieur. Met een betonnen aanrechtblad zorg jij voor een eigentijdse look in de keuken. Een aanrechtblad van beton bestaat uit cement. Voor het produceren wordt speciaal cement gebruikt, zodat het betonnen keukenblad stevig en duurzaam is. Om het aanrechtblad een speciale uitstraling te geven kunnen er ook andere materialen aan toegevoegd worden. Omdat beton gegoten wordt, kun je de vorm van je aanrechtblad naar eigen inzicht invullen. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor een betonnen keukenblad eindeloos!

Onderhoudstips voor een betonnen keukenblad

Een keukenblad van beton vergt meer oplettendheid dan een aanrechtblad van graniet of keramiek. Je moet je er van bewust zijn dat een keukenblad na enige tijd een geleefd uiterlijk krijgt. Maar met voldoende oplettendheid en het juiste onderhoud heeft u lang plezier van een betonnen keukenblad. Wanneer jij jouw betonnen keukenblad mooi wilt houden, is het belangrijk om hem regelmatig te voorzien van een nieuwe (epoxy laag). Daarnaast moet je het gebruik van zuren vermijden, want hier is zelfs een epoxylaag niet tegen bestand. De poreuze aard zal vloeistoffen en zuren snel opzuigen, het keukenblad zal hierdoor beschadigen of aangetast worden. Bij Keukensnodig.nl ontvang je 1 jaar garantie bij normaal gebruik. Wij raden aan om voorzichtig te zijn met zaken die heet zijn, wij kunnen geen garantie geven op een thermische breuk.
 

Voor- en nadelen van een betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad geeft een tijdloze en robuuste ‘look and feel’ aan uw keuken. Het is helemaal van nu! De oppervlakte van een betonnen aanrechtblad is erg glad en vlak, dit komt omdat het gepolijst is. Eem betonnen aanrechtblad is stootvast, slijtvast én krasvast en daarnaast is een betonnen aanrechtblad bestand tegen hitte. Toch raden wij aan om contact met warme voorwerpen te vermijden, dit kan er namelijk voor zorgen dat de beschermlaag aangetast wordt. Ook kan een groot verschil in temperatuur zorgen voor een thermoshock, dit kan ervoor zorgen dat het aanrechtblad scheurt.
Betonnen aanrechtbladen zijn erg duurzaam en goed te betalen. Toch kennen ze ook een aantal nadelen.
Allereerst is het van belang om te weten dat een betonnen aanrechtblad heel zwaar en kwetsbaar is. Dit is ook een belangrijke reden waarom betonnen aanrechtbladen nog niet zoveel verkocht worden. Een zwaar keukenblad kan namelijk je keukenkastjes beschadigen en bovendien breekt het blad sneller dan werkbladen welke gemaakt zijn van een ander materiaal. Een ander nadeel is dat beton een zuigende eigenschap heeft. Dit houdt in dat het betonnen aanrechtblad gemakkelijk vloeistoffen opneemt. Om deze zuigende werking tegen te gaan wordt een betonnen keukenblad voorzien van een beschermlaag. Dit zorgt ervoor dat de vloeistoffen minder snel worden opgenomen. Toch bestaat de kans dat de vloeistof in het aanrechtblad wordt gezogen, helemaal wanneer het voor langere tijd op het aanrechtblad ligt. Verwijder daarom zo snel mogelijk vloeistoffen van het aanrechtblad! Hieronder nog een kort overzicht van alle voor- en nadelen van een betonnen aanrechtblad:

Voordelen: 
Hittebestendig, krasvast, stootvast, slijtvast, uniek, keihard én zeer glad 
Nadelen: Flink poreus, gevoelig voor bijtende middelen, erg zwaar, kwetsbaar, vlekgevoelig, poreus, gevoelig voor zuren.Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Keukensnodig.nl: een activiteit van HLE Home Living East